1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gezond
  6. Jiri's Tjap Tjoy, heerlijk en gezond groente Smullen

Jiri's Tjap Tjoy, heerlijk en gezond groente Smullen

  • Chinees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2016

Ingrediënten 4 personen


2 flinke kipfilets, schoongemaakt en in repen
Versgemalen p&z
5-kruidenpoeder
2 losgeklopte eieren
Maizena

Scheut arachideolie
2 uien, in smalle partjes
1 kleine winterwortel, geschild en in schuine dunne plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
1/2 stronk broccoli, in roosjes
1/2 blikje bamboescheuten, afgegoten
1 kleine komkommer, in halve plakjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
150 gr oesterzwammen, in reepjes
Klein bakje taugé
Scheutje oestersaus (ca 2 a 3 el)
Scheutje ketjap manis (ca 1 el)
3 dl kippenbouillon
Maizena
Fijngesneden bladselderij


Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Diepe borden
Wok of braadpan
Kommetje


Dit is de Tjap Tjoy zoals onze Jiri hem altijd maakt, tijd om 's op Smul te zetten vond ik.
Bij ons gaat de pan altijd leeg, af en toe een restje voor de volgende dag, maar da's zeldzaam 😉

Jiri kookt de hardere groente een seconde of 20 in de bouillon en spoelt ze dan koud af (blancheren dus), zo hou je heerlijk beetgare groenten en het geeft extra smaak aan de bouillon..
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid de kiprepen met p&z en het 5-kruidenpoeder. Laat eventjes intrekken.
Haal de reepjes daarna door de losgeklopte eieren en de maizena en leg eventjes afgedekt weg.
Snij ondertussen de groenten, alles een beetje in de zelfde maat proberen te houden..

Verhit de olie en bak de kiprepen hier snel goudbruin in aan.
Voeg de uien, wortel, paprika's en broccoli toe en roerbak ze met de kip mee.
Dan de bamboescheuten, komkommer, knoflook en oesterzwammen erbij en als laatste de taugé.
Roerbak dit goed, meng ondertussen de oestersaus, ketjap en bouillon met de maizena tot een heel dun papje.
Giet dit al roerende door de groente en laat eventjes doorkoken. Breng evt op smaak met 5 kruidenpoeder.
De selderij onder Tjap Tjoy mengen en direct van gaan Smullen.
Eet smakelijk!

Serveertip

Heerlijk met basmatirijst en wat te knabbelen erbij als kroepoek, gebakken uitjes, seroendeng etc....

Bron

Onze Jiri



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top