Bloemkoolsaus
- Europees, Saus/dressing
- 0-10 min.
Recept van mijn oma en moeder voor over de bloemkool.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 276,14 kcal |
Koolhydraten | 18,43 g |
Eiwitten | 3,59 g |
Vetten | 20,69 g |
Bereidingswijze
Laat de klont boter smelten. Niet bruin laten worden.
Roer de bloem erdoorheen tot het een grote klont wordt.
Scheutje voor scheutje de melk erdoor roeren met een garde tot de gewenste dikte. Ik hou altijd yoghurt-dikte aan.
Zorg dat je genoeg melk hebt, want er kan wel een halve liter melk doorheen moeten.
Zout en peper toevoegen naar smaak.
Giet de saus over de bloemkool en strooi er nog een beetje nootmuskaat over.
Eet smakelijk!