Bloemkoolsaus

  • Europees, Saus/dressing
  • 0-10 min.

Recept van mijn oma en moeder voor over de bloemkool.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
50 gr. boter
50 gr. bloem
Melk
Peper
Zout
Nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 276,14 kcal
Koolhydraten 18,43 g
Eiwitten 3,59 g
Vetten 20,69 g

Bereidingswijze

Laat de klont boter smelten. Niet bruin laten worden.
Roer de bloem erdoorheen tot het een grote klont wordt.
Scheutje voor scheutje de melk erdoor roeren met een garde tot de gewenste dikte. Ik hou altijd yoghurt-dikte aan.
Zorg dat je genoeg melk hebt, want er kan wel een halve liter melk doorheen moeten.
Zout en peper toevoegen naar smaak.
Giet de saus over de bloemkool en strooi er nog een beetje nootmuskaat over.

Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Lindsayb1991 avatar

Doorsturen

Home Recepten