Stoofpot met abrikozen en bokbier
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 23-10-2016
Buiten giert de wind. Binnen brand de haard. Aan tafel zitten vrienden. Gezelliger gaat het niet worden. Tijd voor een warme stoofpot.
Ingrediënten 6 personen
1400 gr magere riblappenolijfolie
250 spekjes
4 uien
2 flesjes bokbier
500 ml vleesfond
2 takjes rozemarijn
150 gr abrikozen
8 kruidnagels
6 plakjes ontbijtkoek, in stukjes
aardappelen
sperziebonen
bacon
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 879,15 kcal |
Koolhydraten | 52,16 g |
Eiwitten | 63,50 g |
Vetten | 39,89 g |
Benodigdheden
stoofpanBereidingswijze
Bak het vlees aan en haal het uit de pan. Bak in het vet de spekjes 3 min. Voeg de ui toe en bak zachtjes voor 5 min. Leg het vlees terug in de pan. Schenk het bier en de fond erbij. Doe de kruidnagels in een thee-ei en voeg dit toe. Voeg verder de abrikozen (gesneden), rozemarijn en de ontbijtkoek toe. Laat 2 uur sudderen. Haal het thee-ei er uit.
Bron
Jumbo Magazine
Serveertip
Maak dit een dag van tevoren. Hij is dan nog lekkerder. Heerlijk met sperziebonen met gebakken bacon en aardappelpuree. Wij hadden er ook nog wat appelcompote bij.
Als het vlees op is en er is nog jus, bewaar dit dan. Wij aten de volgende dag boerenkool. Heerlijk met deze jus!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties