Stoofpot met abrikozen en bokbier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2016
  • Stoofpot met abrikozen en bokbier

    Stoofpot met abrikozen en bokbier

    Stoofpot met abrikozen en bokbier

Buiten giert de wind. Binnen brand de haard. Aan tafel zitten vrienden. Gezelliger gaat het niet worden. Tijd voor een warme stoofpot.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1400 gr magere riblappen
olijfolie
250 spekjes
4 uien
2 flesjes bokbier
500 ml vleesfond
2 takjes rozemarijn
150 gr abrikozen
8 kruidnagels
6 plakjes ontbijtkoek, in stukjes

aardappelen
sperziebonen
bacon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 879,15 kcal
Koolhydraten 52,16 g
Eiwitten 63,50 g
Vetten 39,89 g
Benodigdheden
stoofpan

Bereidingswijze

Bak het vlees aan en haal het uit de pan. Bak in het vet de spekjes 3 min. Voeg de ui toe en bak zachtjes voor 5 min. Leg het vlees terug in de pan. Schenk het bier en de fond erbij. Doe de kruidnagels in een thee-ei en voeg dit toe. Voeg verder de abrikozen (gesneden), rozemarijn en de ontbijtkoek toe. Laat 2 uur sudderen. Haal het thee-ei er uit.

Bron

Jumbo Magazine

Serveertip

Maak dit een dag van tevoren. Hij is dan nog lekkerder. Heerlijk met sperziebonen met gebakken bacon en aardappelpuree. Wij hadden er ook nog wat appelcompote bij.

Als het vlees op is en er is nog jus, bewaar dit dan. Wij aten de volgende dag boerenkool. Heerlijk met deze jus!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten