1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Tomaten maaltijdsoep (zoet)

Tomaten maaltijdsoep (zoet)

Door: conpom

  • Wereld, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-10-2016

Ingrediënten 6 personen


Liter (kokend) water
50 gram bloem
50 gram (room)boter
3 kippenbouillonblokjes
400 gram kippendijen
2 uien (gesnipperd)
4 tenen knoflook (fijn gehakt)
3 pakjes Frito (gezeefde tomaten)
250 gram taugé
50 gram vermicelli
2 eieren
sambal oelek (naar smaak)
3 stengels sereh (citroengras), gekneusd
2 dessertlepels djahépasta
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels citroensap
3 tot 4 eetlepels bruine basterdsuiker of 50 gram gula djawa
2 eetlepels (zonnebloem)olie
bakje creme fraiche(200 gram)


Verder heb je nodig


Koekenpan
kookpan
soeppan


Deze soep heb ik nu al een paar keer gemaakt en eigenlijk steeds een iets andere twist aan gegeven. Zoals ik 'm hier beschrijf is het eindelijk zoals ik 'm hebben wil! Een echte, rijkgevulde, zoete tomatenmaaltijdsoep 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de uiensnippers en de gehakte knoflooktenen in wat olie in een kookpan en zodra de uien glazig zien voeg je de kippedijen toe en schroeit deze even dicht. Voeg het (kokende)water en de bouillonblokjes toe en breng terug aan aan de kook. Laat ongeveer drie kwartier zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit en haal de kip uit de pan.
Smelt nu in een grotere kookpan de (room)boter en voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem in een keer toe. Roer heel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Even twee minuten doorverwarmen zodat de bloem kan garen. Giet nu, (soep)lepel voor lepel, de overgebleven kippenbouillon door de roux. Voeg de volgende lepel bouillon pas toe als de vorige goed opgenomen is.en blijf goed roeren anders krijg je klontjes in je soep en dat wil je helemaal niet!. Als de bouillon op is kun je de pakjes Frito toevoegen. Maak een papje van de bruine basterdsuiker, de ketjap, de sambal oelek, het citroensap (of azijn) en de djahe-pasta en voeg dit aan je soep toe. Kneus de sereh stengels en kook deze mee. Deze soep is vrij dik, te dik? Gewoon wat water toevoegen. Wel blijven proeven. Als het geheel kookt voeg je de vermicelli toe en laat dit zo'n 10 minuten meekoken. Ondertussen maak je van de geklutste eieren een omelet en snijd dit in dunne reepjes. De tauge hak ik eigenlijk ook altijd wat fijner puur omdat ik het lastig vind met zo'n lange sliert op m'n soeplepel. Nu de kippedijen nog uit elkaar pluizen. Tegen de tijd dat je met deze laatste drie elementen klaar bent is de vermicelli ook gaar en kun je dus de kip, de omelet en de tauge toevoegen. Goed doorroeren en voeg dan de creme fraiche toe. Laat alles even aan elkaar wennen. Als laatste nog even proeven en eventueel zout en/of peper toevoegen..... VInd je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. Proef dan wel weer even en breng op smaak....

Tags, ,

Serveertip

Serveer met wat stokbrood en smeerbare kruidenkaas. SMAKELIJK ETEN!
In plaats van kippedijen kun je voor de variatie ook kleine gehaktballetjes gebruiken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van conpom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top