1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Wortelovenschotel

Wortelovenschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2016

Ingrediënten 4 personen


800 g kruimige aardappels
olijfolie om in te bakken
1 bosje bospenen
1 ui
2 appels, Elstar
300 g rundergehakt
1 tl kaneelpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl gember
1 tl kerrie
1 el rozijnen
150 g jonge kaas
55 g amandelschaafsel


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Dit recept heb ik gezien bij Rudolph de makkelijke maaltijd. Ik heb zelf wat meer kruiden toegevoegd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Schil en snijd de bospenen in dunne schuine plakjes.
Snijd de appels met schil van het klokhuis af in reepjes, lucifers.
Verhit een scheut olie in een pan en rul het gehakt.
Voeg de ui, bospenen, appel, kaneel, komijn, kerrie en gember en rozijnen toe en bak circa 8 minuten mee.
Snijd intussen de kaas in blokjes.
Giet de aardappels af en laat uitwasemen en grof stampen.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de inhoud van de pan erover en bestrooi met geschaafde amandelen. Verdeel de aardappels erover en bestrooi met kaas.
Zet de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de kaas gegratineerd is.

Bron

De makkelijke maaltijd Rudolph van Veen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cecileg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cecileg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top