1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Kipfilet in tomaten-kaneelsaus

Kipfilet in tomaten-kaneelsaus

Door: ingoru

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-10-2016

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets
1 ui
1 pak gezeefde tomaten (500 gr.)
25 gr extra bittere chocolade
1 zakje gepelde gemengde noten (100 gr)
50 gr boter
1 teentje knoflook
2 tl kaneel
1/2 tl ketoembar
1/2 tl chilipoeder
1 kippebouillontablet
50 gr rozijnen
1/8 ltr kookroom
2 takjes peterselie


Tags

,


Lekker met rijst en salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In grote braadpan kipfilets in 5 min rondom bruin bakken. uit de pan nemen.
In bakvet ui ca. 3 min. zachtjes bakken. Knoflook er boven uitpersen.
Toevoegen: kaneel, ketoembar en chilipoeder. Al roerend 1/2 min. zachtjes meebakken.
Toevoegen: tomaten, chocolade en verkruimelde bouillontablet.
Mengsel aan de kook brengen.
Zonder deksel op de pan ca. 3 min. laten inkoken.
Rozijnen er door roeren en kipfilets terug in de pan leggen.
Zonder deksel op de pan op laag vuur in ca. 8 min. gaar laten worden.
Kipfilets uit de pan nemen en op warme schaal leggen.
Fijngehakte noten en slagroom door de saus roeren en nog ca. 1 min. doorwarmen.
Beetje saus op de kipfilets scheppen. garneren met achtergebleven noten en peterselie.
Rest van de saus overdoen in sauskom.

Tags,

Bron

Smulweb



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingoru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top