1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel

Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2016

Ingrediënten 4 personen


1 pak diepvries kabeljauw (van Aldi) Op tijd ontdooien!
100 gram Hollandse garnalen
1 bamigroente pakket van 450 gram (van Aldi)
150 ml. kookroom van AH(zie foto)
2 eieren, geklutst
Geraspte belegen Goudse kaas, +/- 10 flinke eetlepels
Viskruiden (niet te veel)
zout en peper


Verder heb je nodig


Kommetje om de eieren in te kloppen; flinke ovenschaal; alu. folie, mocht de bovenkant wat te donker worden; plankje om de vis klein te snijden en een mes


Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel
Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel
Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel
Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel
Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel
Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel
Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel
Een heerlijke, razendsnel klaar te maken vis ovenschotel

Dit is echt een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Snel klaar, niet moeilijk en kan meteen de oven in. En de baktijd is maar 30 min.(15 min. op electrisch en 15 min op hetelucht), ideaal als je weinig tijd of geen zin hebt om te koken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met de oven te verwarmen op electrisch op 200 graden. de eerste 15 min. op electr. bakken en de volgende 15 min. bakken met hetelucht.
Ovenschaal NIET invetten

Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm. en bestrooi met viskruiden of met peper en zout
Kluts de eieren in een kommetje met de kookroom en roer er dan redelijk veel gemalen peper en zout doorheen
Verdeel de kabeljauw stukjes over de bodem van de ovenschaal
Verdeel de bamigroenten over de vis (let op: eerst rode pepertje in smalle ringetjes snijden nadat je de zaadjes en zaadlijsten hebt verwijderd)
Daarop de garnalen (ik heb deze keer geen garnalen gebruikt omdat ze op dit moment erg duur zijn)
Giet het mengsel van room en eieren over het geheel.
Strooi daarover flink wat geraspte kaas (ik neem 10 flink opgehoogde EL)
Zet de schaal in de voorverwarmde oven

Dus 15 min bakken op electrisch en de laatste 15 min. op hetelucht

Serveertip

Heerlijk met celavita krieltjes . lekker bruin gebakken in 12 min.

Bron

Weet ik niet meer, maak het al vanaf 2006



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top