1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. Amarettini Kersen tiramisu voor veel gasten

Amarettini Kersen tiramisu voor veel gasten

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2016

Ingrediënten 12 personen


Plm. 500 gram amarettini (kleine Italiaanse bitterkoekjes)
Plm. 2 tot 3 eetlepels kirsch of kersenlikeur
2 grote potten kersen
1 pot kersenjam van een hele goede kwaliteit
Plm. 500 gram magere kwark
Plm. 500 gram mascarpone of roomkaas (mag ook de light versie zijn)
Plm. ¼ liter advocaat (iets bewaren voor de garnering)
4 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels vloeibare honing
Mespunt zout
Plm.150 gram amandelschaafsel


Verder heb je nodig


2 lage glazen schalen
Pannetje om de jam te verwarmen
Koekenpan voor het amandelschaafsel
Diepvrieszak
Deegrol
Grote kom
mixer


Verrukkelijke Kersentiramisu met amarettini

Beetje slank

Beetje slank

Voor de verjaardag van onze buurman die 60 jaar werd kwamen er veel eters.
Onze buurvrouw vroeg of ik ook een nagerecht wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat.
Het werd deze amarettini-kersen-tiramisu.
Om het geheel niet zo zwaar te maken heb ik half kwark en half mascarpone (roomkaas) gebruikt.
Het toetje viel erg in de smaak. Volgens mijn buurvrouw was het een "gedicht".
Volgende week hebben ze weer een etentje voor veel personen en mijn werd gevraagd om deze tiramisu nog een keer ge maken. Succes dus !

NB Op 14 november 2016 heb ik de hoeveelheden in het recept aangepast. Het geheel bleek toch teveel te zijn voor de 12 personen die ik had genoemd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de kersen uitlekken in een vergiet (sap wordt niet bewaard behalve als er kinderen mee-eten, dan kun je in plaats van kirsch ook kersensap gebruiken voor de amarettini). Hou wat kersen apart voor de garnering.
Doe de amarettini in een diepvrieszak en verkruimel de amarettini grof met behulp van een deegrol.
Verdeel de amarettini over de glazen schaal (of schalen).
Druppel wat van de kirsch over de amarettini.

Verwarm de kersenjam in een pannetje zodat die vloeibaar wordt.
Roer de uitgelekte kersen door de vloeibare kersenjam.
Laat wat afkoelen.
Verdeel de kersen over de amarettini. Het sap dat vrijgekomen is ook gebruiken.

Doe de kwark, mascarpone of roomkaas, advocaat, vanillesuiker, mespunt zout en honing in een grote kom.
Klop dit met behulp van een mixer goed door elkaar.
Proef of de massa goed op smaak is. Voeg anders nog wat naar smaak toe.

Verdeel de kwark/mascarponemassa over de kersen. Strijk glad.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Garneer de tiramisu met een beetje advocaat, wat overgebleven kersen en het amandelschaafsel.

Serveertip

1. In plaats van amarettini kun je ook gewone bitterkoekjes ( in stukjes ) gebruiken.
2. Gebruik je liever geen alcohol sprenkel dan wat kersensap of sinaasappelsap over de amarettini.
3. In plaats van advocaat kun je heel goed vanillevla of vanillepudding nemen.
4. Heerlijk gerecht voor een buffet of voor kerstmis als er veel mensen aan tafel zitten.
5. Je kunt dit nagerecht natuurlijk ook in kleine glaasjes opdienen.

Tip van een vriendin: Maak je de tiramisu in kleine glaasjes, dan kun je voor 12 personen rustig 2/3 van het recept maken. Dat is dan voldoende. Gebuik je grote schalen dan nemen echte toetjesliefhebbers vaak een 2e of 3e portie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top