1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. KIPTAJINE MET CITROEN EN OLIJVEN

KIPTAJINE MET CITROEN EN OLIJVEN

Door: marcdepester

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2016

Ingrediënten 4 personen


2 uien
4 kippenbouten
1 eetlepel ras el hanout kruiden (of mengsel van 1/3 kaneel, 1/3 komijn en 1/3 kerriepoeder)
0.5 citroen
50 g ontpitte groene olijven
6 eetlepels olijfolie
1 Knorr Bouillonketeltje Kip
1 komkommer
4 tomaten
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 plat brood (of stokbrood)


Tags

KIPTAJINE MET CITROEN EN OLIJVEN
KIPTAJINE MET CITROEN EN OLIJVEN

Voor de liefhebbers deze pittige kiptajine die op tafel staat na 45 minuten . Makkelijk recept .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel en hak de uien fijn.
-Meng de uien met de kip en de kruiden, laat kort de kruiden intrekken.
-Pers de citroen uit, bewaar het sap en snijd de citroen in plakjes.
- Halveer de olijven.

-Verhit 4 eetlepels olie in een tajine of stoofpan en bak hierin de kippenbouten in ca. 10 minuten rondom lichtbruin. Voeg 300 ml kokend water toe.
-Verdeel de plakjes citroen en de olijven over de kip, zet het deksel op de pan en stoof in ca. 30 minuten gaar.
-Voeg het bouillonketeltje toe, laat het smelten, schep alles door elkaar en laat nog 3 minuten sudderen.

-Maak ondertussen de komkommer en tomaten schoon en snijd in kleine blokjes.
-Meng de komkommer-tomaatblokjes met de rest van de olijfolie, het citroensap, de peterselie en naar smaak wat zout. Laat kort intrekken.

Zet de tajine op tafel of verdeel de kip met jus over een grote schaal. Geef de salade en het brood erbij.

Tags

Serveertip

Voeg met de uien ook een fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel fijngeraspte verse gember toe.

Bron

Solo open kitchen - Knorr



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top