Eiwitrijke lunch met tomaat en champignons

  • Fusion, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-10-2016
  • Eiwitrijke lunch met tomaat en champignons

    Eiwitrijke lunch met tomaat en champignons

    Eiwitrijke lunch met tomaat en champignons

Goed voor jezelf zorgen, vaak schiet het er bij in. Toch wil ik als werkende moeder zo gezond mogelijk lekker eten. Zo is dit gerecht ontstaan. 

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
2 timaten (in blokjes)
2 middelgrote eieren
50 gram geraspte jong belegen kaas (of een ander restje kaas)
100 gram gesneden champignons
3 eetlepels Oosterse wokolie
1 takje Peterselie
Blaadjes verse munt
Zeezout naar smaak
Snufje Chile peper(gemaken)
1 bruine boterham (kun je ook weglaten)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
Houten spatel
Schaar
Pepermolen
Zoutmolen

Bereidingswijze

Snij de tomaat in blokjes
Verwarm de olie in de pan
Bak de champignons lichtbruin
Voeg de tomaatblokjes toe en laat even slinkem
Voeg de twee eieren toe en roer met de spatel.
Voeg naar smaak chilipeper en zout toe uit de miolens
Blijf roeren met de spatel tot al het ei gestold is.
Leg de boterham op een bord. Verdeel het mengsel erover. (Er is meer dan genog).
Knip wat peterselie en het ene muntblaadje erover fijn met de schaar.
Eet smakelijk

Serveertip

Je kan natuurlijk meer boterhammen eronder doen of varieren met roggebrood of wen baquette. Dan is het gerecht zwaarder.
Zelf heb ik ooit zeezout met
Chilipepers en kerrie erin gekocht in Frankrijk. Dat is ook heel lekker hierin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten