1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gamba met mangotartaar als voorgerecht of amuse

Gamba met mangotartaar als voorgerecht of amuse

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2016

Ingrediënten 4 personen


1 rijpe mango
10 takjes kervel
Halve tomaat
zout en peper
2 el olijfolie
1 limoen
8 gamba s
houten cocktailprikkertjes


Verder heb je nodig


Mooie glaasjes


Gamba met mangotartaar
Gamba  met mangotartaar

De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blikjes en zet weg. Was en hak de koriander.
Was de halve tomaat en snijd in blokjes. Doe de mango, de tomaat, de koriander in een kom. Voeg zout en peper toe en besprenkel met 1 el olijfolie.
Voeg het sap van de halve limoen toe, schep om, dek af met huishoudfolie en zet koel weg.
Pel de gamba's en bewaar de staarten. Steek de gamba's op houten prikkertjes.
Bestrooi ze met peper en zout en bak ze op hoog vuur kort in een beetje olijfolie (niet langer dan 1 minuut). Keer ze halverwege de baktijd,
AFWERKING
Verdeel de mango-tomatenmengsel over 4 kleine glaasjes als voorgerecht of amuse glaasjes 8 stuks. Leg de gamba's dwars over de glaasjes en dien onmiddellijk op.

Serveertip

Serveervariant: Schep de mangotartaar op amuse lepels en leg er een gamba op.

Bron

Atlas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top