
1 rijpe mango
10 takjes kervel
Halve tomaat
zout en peper
2 el olijfolie
1 limoen
8 gamba s
houten cocktailprikkertjes
Mooie glaasjes
De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.
Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blikjes en zet weg. Was en hak de koriander.
Was de halve tomaat en snijd in blokjes. Doe de mango, de tomaat, de koriander in een kom. Voeg zout en peper toe en besprenkel met 1 el olijfolie.
Voeg het sap van de halve limoen toe, schep om, dek af met huishoudfolie en zet koel weg.
Pel de gamba's en bewaar de staarten. Steek de gamba's op houten prikkertjes.
Bestrooi ze met peper en zout en bak ze op hoog vuur kort in een beetje olijfolie (niet langer dan 1 minuut). Keer ze halverwege de baktijd,
AFWERKING
Verdeel de mango-tomatenmengsel over 4 kleine glaasjes als voorgerecht of amuse glaasjes 8 stuks. Leg de gamba's dwars over de glaasjes en dien onmiddellijk op.
Serveervariant: Schep de mangotartaar op amuse lepels en leg er een gamba op.
Atlas
Cecileg 15-10-2016
Hmm dit lijkt me een heerlijk en eenvoudig receptje. Denk dat ik dit maar voor Kerst bewaar. Lieve groet Cecile