Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Door: jhcv

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2016

Ingrediënten 4 personen


Voor de gehaktballetjes:

* 500 g rundergehakt
* 45 g paneermeel
* 2 el mosterd
* 1 el paprikapoeder
* 1 ei
* Bosje platte peterselie, fijngehakt

Voor de stroganoffsaus:

* 2 rode puntpaprika's, zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden
* 400 g champignons, in plakjes gesneden
* 1 grote ui, fijngesnipperd
* 1 teen knoflook, uitgeperst
* 1 el paprikapoeder
* 70 g tomatenpuree (klein blikje)
* 1 runderbouillonblokje
* 200 ml kook-, of slagroom
* Worcestersaus en tabasco, optioneel voor extra pit!
* Eventueel aardappelzetmeel of maizena om de saus te binden


Verder heb je nodig


Hapjespan met deksel


.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de ingrediënten voor het gehakt (gebruik de helft van de peterselie) in een kom en voeg naar smaak zout en peper toe.
2. Kneed het gehakt door elkaar en draai er circa 20 gehaktballetjes van.
3. Verhit de Hapjespan, voeg de gehaktballetjes toe (je hoeft geen boter of olie te gebruiken!) en bak rondom goudbruin.
4. Je hoeft de gehaktballetjes nog niet helemaal gaar te bakken, want ze garen straks verder in de saus.
5. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
6. Bak de paprika's, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur.
7. Bak net zolang totdat de groenten geslonken zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
8. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 250 ml water en de room toe. (Voor wat extra pit voeg worcestersaus en tabasco toe, maar dit is optioneel.)
9. Breng het vocht aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan.
10. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn en het vocht iets is ingedikt.
11. Blijft de saus te dun? Je kunt hem binden met een papje van aardappelzetmeel of maizena en water.
12. Bestrooi de stroganoffsaus en gehaktballetjes vlak voor serveren met de overige peterselie.

Tags,

Bron

Keukenliefde



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top