1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kipschnitzel met tomaten-mozzarella topping

Kipschnitzel met tomaten-mozzarella topping

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2016

Ingrediënten 2 personen


Voor de kipschnitzels:

* 2 kipfilets
* 1 ei
* 1 el melk
* Bloem
* Paneermeel of panko
* Handvol geraspte parmezaanse kaas
* 1 bolletje mozzarella, in plakjes gesneden

Voor de tomatensaus:

* 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
* 2 sjalotten, gepeld en gesnipperd
* 1 teentje knoflook, fijngehakt
* Klein handje verse basilicumblaadjes
* Olijfolie of vloeibare bakboter
* Zout en peper
* Paar blaadjes basilicum ter garnering


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Kipschnitzel met tomaten-mozzarella topping
Kipschnitzel met tomaten-mozzarella topping

Een verrukkelijke Italiaans gerecht; zelfgemaakte kipschnitzel met een tomaten-mozzarella topping, even kort gegratineerd in de oven. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilets met een lang scherp mes over de lengte doormidden (niet helemaal!) en klap ze open. Klop het ei los met de melk. Zet drie borden klaar met bloem, losgeklopt ei en het paneermeel.
2. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met zout en peper en wentel ze eerst door de bloem, dan het ei en tenslotte het paneermeel. Schud het overtollige paneermeel eraf.
3. Verhit een koekenpan met wat olijfolie of vloeibare bakboter en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.
4. Laat ze kort uitlekken op keukenpapier en leg ze op een bakblik.
5. De kipschnitzels hoeven niet door en door gaar te zijn omdat ze nog de oven ingaan.
6. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verwarm opnieuw met wat olie.
7. Fruit het sjalotje en de knoflook, tot ze zacht zijn en voeg dan de tomaten toe.
8. Laat de tomaten wat zachter worden. Hak de basilicum grof en voeg toe aan de tomaten.
9. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit.
10. Verwarm de oven voor op 200 graden.
11. Verdeel de tomatensaus over de schnitzels en leg hierop de plakken mozzarella.
12. Verdeel de geraspte kaas erover en besprenkel met wat olijfolie.
13. Schuif het bakblik in de oven en bak ongeveer 8 minuten, of totdat de kip gaar is en de kaas gesmolten en goudbruin is.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top