1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Daube de boeuf aux olives

Daube de boeuf aux olives

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2016

Ingrediënten 8 personen


60 gram boter

5 eetlepels olijfolie

1 kilogram sukade- of runderlappen, in stukken

200 gram spekblokjes

1 runderschenkel

4 wortels, in plakjes

6 sjalotjes, gepeld

3 teentjes knoflook, gepeld

2 takjes tijm

1 laurierblaadje

1 flesje rode wijn

2 kruidnagels

stuk sinaasappelschil

500 gram zwarte olijven zonder pit


Verder heb je nodig


Braadpan of slowcooker


Heerlijke Franse stoofgerecht.

Een feestmaal...

Een feestmaal...

Recept gevonden via Boodschappen die me erg lekker leek en volgens mij ook goed te bereiden in de slowcooker..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter en olie in een braadpan en bak hierin de sukade aan. Voeg het spek, de schenkel, wortel, sjalot, knoflook, tijm en laurier toe. Breng op smaak met zout en peper en smoor circa 30 minuten op een lage stand. Verwarm de wijn met de kruidnagels en sinaasappelschil en laat even trekken. Voeg toe aan het vlees en laat circa 2,5 uur sudderen op een lage stand. Voeg circa 30 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven toe. Verwijder voor het serveren de laurier, kruidnagels en sinaasappelschil.

Serveertip

Bereid de Daube de Boeuf een dag van te voren, dan is de smaak nog lekkerder..

Bereiding in de slowcooker...bak eerst het vlees aan in de braadpan,voeg dit met alle andere ingrediƫnten in de slowcooker en stoof 7 tot 8 uur op low...

Bron

Boodschappen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top