Een feestmaal...

60 gram boter
5 eetlepels olijfolie
1 kilogram sukade- of runderlappen, in stukken
200 gram spekblokjes
1 runderschenkel
4 wortels, in plakjes
6 sjalotjes, gepeld
3 teentjes knoflook, gepeld
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
1 flesje rode wijn
2 kruidnagels
stuk sinaasappelschil
500 gram zwarte olijven zonder pit
Braadpan of slowcooker
Recept gevonden via Boodschappen die me erg lekker leek en volgens mij ook goed te bereiden in de slowcooker..
Verhit de boter en olie in een braadpan en bak hierin de sukade aan. Voeg het spek, de schenkel, wortel, sjalot, knoflook, tijm en laurier toe. Breng op smaak met zout en peper en smoor circa 30 minuten op een lage stand. Verwarm de wijn met de kruidnagels en sinaasappelschil en laat even trekken. Voeg toe aan het vlees en laat circa 2,5 uur sudderen op een lage stand. Voeg circa 30 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven toe. Verwijder voor het serveren de laurier, kruidnagels en sinaasappelschil.
Bereid de Daube de Boeuf een dag van te voren, dan is de smaak nog lekkerder..
Bereiding in de slowcooker...bak eerst het vlees aan in de braadpan,voeg dit met alle andere ingrediƫnten in de slowcooker en stoof 7 tot 8 uur op low...
Boodschappen.