Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Yakitori met komkommersalade

Yakitori met komkommersalade

Door: marcdepester

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2016

Ingrediënten 4 personen


VOOR HET VLEES:

600 g varkensfilet
bamboe satéprikkers ( laat ze 30 min weken in water zodat ze niet kunnen verbranden)
2 à 3 stengels citroengras
3 teentjes knoflook
2 Spaanse pepertjes
15 g verse koriander
3 el bruine suiker
3 el korianderpoeder
0,75 dl vissaus
0,6 dl limoensap
4 el zonnebloemolie

VOOR DE KOMKOMMERSALADE:

1 komkommer, in blokjes
peper
zout
0,6 dl sushi-azijn
20 g suiker
1 teentje knoflook, geperst
1 tl grof zeezout
1 tl zwarte peper
1 rode ui, fijngesneden
3 el fijngesneden korianderblaadjes

VOOR DE AFWERKING:

extra korianderblaadjes
2 el geroosterde en fijngehakte pinda's
2 tl geroosterde sesamzaadjes


Yakitori met komkommersalade
Yakitori met komkommersalade

Je kan deze Yakitori met een pittige komkommersalade serveren als hoofdgerecht of als amuse/voorgerecht. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze


-Snijd het vlees in reepjes van 2 cm breed, 3 cm dik en 12 cm lang.
-Rijg deze reepjes harmonica-gewijs aan de spiesjes.

-Meng het grofgesneden citroengras met de geperste knoflook, fijngesneden Spaanse pepertjes, koriander, bruine suiker, korianderpoeder, vissaus, limoensap en 2 eetlepels van de olie. Giet deze marinade over de spiesjes en laat 30 minuten staan.

de komkommersalade:
- Snijd de komkommer met de dunschiller in slierten. Breng op smaak met peper, zout en sushi-azijn. Meng verder met de rest van de ingrediënten.

-Gril het vlees 1 à 2 minuten per kant.

Serveer met de komkommersalade. Werk alles af met de koriander, pinda's en sesamzaadjes.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top