Fajita's uit het tosti-ijzer
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Fajita is een zachte tortilla gevuld met kip, paprika en ui. Ik doe ze graag in het tosti-ijzer met kaas. Zodat de kaas lekker smelt en je ze makkelijk uit de hand kunt eten. Daarbij serveer ik graag zelfgemaakte guacomole.
Ingrediënten 4 personen
300 gram kippendij in stukjes2 puntparika's in reepjes
2 uien in ringen
1 teentje knoflook, fijn geperst
1 theelepel komijnzaadpoeder
1 theelepel pimenton (gerookte paprika poeder)
4 tortilla's
peper en zout
een zakje geraspte kaas
Voor de guacamole:
2 avocado's
75 ml crème fraîche
sap van een halve limoen
1 teentje knoflook
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 646,24 kcal |
Koolhydraten | 27,77 g |
Eiwitten | 34,90 g |
Vetten | 41,80 g |
Benodigdheden
Tostiijzer, Snijplank en mes
Bereidingswijze
1. Bak de kip met de ui, paprika en knoflookteen en de kruiden gaar.
3. Vul de tortilla's met de vulling en geraspte kaas en vouw ze op als een burrito.
4. Plaats ze 3 minuten onder een heet tosti-ijzer
5. Maak ondertussen de guacamole door alle ingrediënten te mixen.