Rode wijnsaus voor bij wild

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2016
  • Rode wijnsaus voor bij  wild

    Rode wijnsaus voor bij wild

    Rode wijnsaus voor bij wild

Een snelle rode wijnsaus die het prima doet bij een stukje wild

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sjalotten
4 dl rode wijn
2 takjes tijm (vers)
4 dl kalfsfond (bokaal)
instantsausbinder
2 eetl. Luikse siroop
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snipper 2 sjalotten fijn. Doe samen met 4 dl rode wijn en 2 takjes verse tijm in een kookpot.
2. Laat 1/2 inkoken. Voeg 4 dl kalfsfond toe en breng opnieuw aan de kook. Verwijder de takjes tijm. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.
3. Roer er net voor het opdienen 2 eetl. Luikse siroop onder.

Bron

colruyt recepten

Serveertip

Breng de saus op smaak in functie van het vlees en de groenten die u er bij serveert:

- Bij everzwijn werkt u de saus af met Luikse siroop of uienkonfijt. Serveer met gebakken witloof of spruiten.
- Bij hinde of hert werkt u de saus af met veenbessen- of aalbessengelei. Serveer met gestoofde appelen of groenekool.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten