1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelflappen
  5. heerlijke appelflappen

heerlijke appelflappen

Door: ggiea

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2016

Ingrediënten 2 personen


Pakje roomboter bladerdeeg.
1 appel
handje rozijntjes
Kaneel en suiker naar keuze
Geklutst ei


Lekkere appelflap
Lekkere appelflap

Een heerlijke en snel klaar appelflap.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat 2 plakjes bladerdeeg op bakpapier ontdooien.
Schil de appel en snijd in kleine stukjes.
Doe de stukjes in een schaaltje.
De rozijntjes, suiker en kaneel erbij en hussel door elkaar.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Op elk plakje bladerdeeg een hoopje van de appel leggen en dicht vouwen,zorg dat de randen goed dichtzitten.
Smeer wat van het ei bovenop de flap en strooi er suiker op.
20 minuten in de oven en klaar is je flap.

eet smakelijk

Tags, ,

Serveertip

Je kunt de flap ook vullen met ander fruit.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top