1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Verrukkelijke zalm in een sinaasappelroomsaus uit de oven

Verrukkelijke zalm in een sinaasappelroomsaus uit de oven

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-10-2016

Ingrediënten 2 personen


Plm. 250 gram zalmhaasje (zalmfilet, zonder vel kan ook prima)
peper, zout
1 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels sinaasappelmarmelade (Engelse)
2 theelepels Dijon mosterd of andere pittige mosterd
plm. 120 ml slagroom
paar druppels citroensap


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Verrukkelijke zalm in een sinaasappelroomsaus uit de oven

De oven in. Keukensloofje47

De oven in. Keukensloofje47
Op foto 1 de zalm zoals die uit de oven komt

Op foto 2 de zalm voordat hij de oven in gaat

Op foto 2 de zalm voordat hij de oven in gaat
Verrukkelijke zalm in een sinaasappelroomsaus uit de oven
Verrukkelijke zalm in een sinaasappelroomsaus uit de oven

Zalmhaas daar zijn we dol op. Maar we willen niet te vaak dezelfde zalm eten.
Door een recept in een Duits tijdschrift kwam ik op het idee om een saus te maken met sinaasappelmarmelade. Lekker met room en een klein beetje mosterd.
Het was verrukkelijk. De zalm gaat rauw de oven in, overgoten met de saus en komt er heerlijk zacht en sappig uit.
Dit was heel, heel erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.

Leg de zalm in de ovenschaal.
Wrijf de zalm in met peper, zout en een paar druppels citroensap.

Roer de sinaasappelmarmelade met de mosterd, slagroom en olie goed door elkaar.
Giet de sinaasappelsaus over de zalm.
Zet de zalm (in de schaal) plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
De tijd is een beetje afhankelijk van de dikte van de zalm.
En dan....smakelijk eten.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top