1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Puchero Met Bonen En Worst

Puchero Met Bonen En Worst

Door: multikok

  • Argentijns, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-06-1999

Ingrediënten 8 personen


150 gram witte bonen of kekererwten, zout, 500 gram schenkel met vlees, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 250 gram chorizo of Spaanse paprikaworst (aan 1 stuk),
1 vleestomaat, in vieren gesneden, 1 grote ui, in grove stukken gesneden, 1 rode, of groene paprika (zonder zaadjes) in vieren gesneden, 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd, 2 laurierbladeren, 4 aardappelen, geschild en gehalveerd, eventueel 400 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden, olie en azijn, versgemalen peper.


Verder heb je nodig


Grote kookpan met een inhoud van minstens
3 liter. Messen, lepeles e.d.


Variatie op de Franse pot-au-feu, genaamd Puchero con porotos (Puchero met bonen en worst)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de bonen of de kekererwten 1 nacht in koud water.

Bereidingswijze

Breng 3 liter water met iets zout aan de kook, doe de schenkel, het stuk vlees en de chorizo of paprikaworst in de pan en breng het geheel weer aan de kook. Laat vlees en worst 45 minuten zachtjes koken in de afgedekte pan. Doe de uitgelekte bonen of kekererwten, tomaat, ui, paprika, knoflook en laurierbladeren erbij en laat het geheel nog 45 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de aardappelen en de pompoen aan de puchero toe en laat deze nog 30 minuten koken, tot de aardappelen gaar zijn. Dien de puchero op als volgt. Neem het vlees en de groenten uit de pan, snijd het vlees en de worst in plakken en schik vlees en groenten op aparate schalen. Houd ze warm in de oven. Laat ieder zijn portie soep met olie, azijn, zout en peper op smaak brengen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van multikok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top