1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Kip á la bonne femme uit de römertopf

Kip á la bonne femme uit de römertopf

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2016

Ingrediënten 4 personen


125 gram gerookte spekreepjes
4 kippenpoten
1 kilo geschilde aardappelen, in blokjes (vastkokend)
2 uien, in halve ringen
250 gram champignons, gehalveerd
1 rode parika, in blokjes
zout, peper en paprikapoeder


Verder heb je nodig


Römertopf


Dit recept heb ik uit een kookboek uit mijn kinderjaren: "Grootmoeders kookboek".
Doordat de ingrediënten garen in hun eigen vocht krijg je een heerlijk pure smaak. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de römertopf ca. een kwartier in koud water.

Bestrooi de kippenpoten met zout, versgemalen peper en paprikapoeder. Meng de aardappelblokjes, ui, paprika en champignons door elkaar en leg het in de römertopf. Bestrooi met nog wat peper en klein beetje zout, leg de kippenpoten erop en verdeel de spekreepjes erover.

Zet het deksel op de römertopf en zet hem in de nog koude oven. Zet de oven nu op 200 graden.
Haal na ca. 1 1/2 uur het deksel eraf, laat de römertopf nog zo`n 10 minuten staan zodat de kip nog lekker kan kleuren.

Bron

Kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeefka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeefka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top