1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Salad in a jar met kip, mango en koriander

Salad in a jar met kip, mango en koriander

Door: gezonddooreten

  • Slanke keuken, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2016

Ingrediënten 2 personen



ingredienten voor 2 jars (borden)
dressing:
2 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel sesamolie
1 limoentje uitgeperst
peper en zout

De salade:
2 grote tomaten
2 lente-uitjes
3 radijsjes
koriander (naar smaak)
2 rode pepertjes
1 mango
1 kipfilet (175-200 gram)
Romaine sla



Verder heb je nodig


2 mason jars of weckpotten

salad on a plate
salad on a plate
salad in a jar kip mango en koriander
salad in a jar kip mango en koriander
stap 4
stap 4
stap 3
stap 3
stap 2
stap 2
stap 1
stap 1
salad in a jar kip mango koriander ingredienten
salad in a jar kip mango koriander ingredienten

Salad in a jar. Veel mensen vinden het maar een raar gedoe, maar geloof me als je eenmaal doorhebt wat de mogelijkheden zijn, dan ben je om. Van tevoren te maken, gemakkelijk tot 4 dagen in de koelkast te bewaren (echt de ingrediënten blijven knapperig en vers) en dus altijd een gezonde lunch voor het grijpen als je het nodig hebt (werk, school). 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Deze jar is heel smakelijk (ook natuurlijk a la minute te maken), een beetje Oosters. Van tevoren kook je de kipfilet in kippenbouillon of water gaar (ik doe een eetlepeltje fond van Maggi in het water) met 2 kruidnagels, een knoflookteen, steranijs (of wat anijs uit een potje). Twintig minuutjes is voldoende. Af laten koelen.
Voor 2 jars heb ik een dressing gemaakt van 2 eetlepels olijfolie (extra vergine) en 1 eetlepel sesamolie, een limoentje er boven uitknijpen en peper/zout.
De dressing sluit je af met een grote tomaat in plakken gesneden. Het is belangrijk dat de dressing helemaal bedekt is, zodat de salade niet zompig wordt.
Daar bovenop het lente-uitje in ringetjes gesneden, de radijsjes in plakjes, de koriander, het gesneden rode pepertje (zonder de zaadjes). Dan de mango en de koude kip in stukjes gesneden. En dat alles top je af met de Romaine sla. Jar kan dicht, in de koelkast bewaren tot gebruik en niet vergeten de jar minstens een uur voor gebruik uit de koelkast te halen, anders is de salade te koud.

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gezonddooreten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top