Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2016
  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

  • Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

    Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

Deze Indonesische kip kerrie is heerlijk kruidig door de zelfgemaakte pasta van verse ingrediënten en de garam masala. Heb je liever een mildere kerrie gebruik dan gewoon kerrie uit een potje wat ze bij elke supermarkt verkopen.
Ik heb naar eigen smaak verse ananas en champignons toegevoegd en wij vonden het een heerlijke combinatie. Ik heb gebruik gemaakt van kipdijfilet omdat daar meer smaak aan zit dan gewone kipfilet. Natuurlijk kun je ook gewoon kipfilet gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 600 gram kipdijfilet (of kipfilet)
- 2 grote uien
- ½ el garam masala (of 1 el gewone kerriepoeder)
- peper en zout
- arachide olie
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 200 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 250 gram champignons
- ½ ananas

Voor de kruidenpasta:
- 5 kemiri noten (eventueel te vervangen door macadamia noten)
- 1 rawit of lombok (eventueel Spaanse peper of sambal)
- 2 tenen knoflook
- stukje verse gember van ongeveer 2 cm (of 1 tl poeder)
- stukje verse kurkuma (of 1 tl poeder)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vijzel (staafmixer, blender of keukenmachine kan ook)

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Pasta maken van bovengenoemde ingrediënten
- Snijd de uien fijn, de kip in blokjes, de champignons in schijfjes en maak de ananas schoon en snij deze in stukjes.

Bereiding:
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de fijngemaakte pasta een paar minuutjes, roer goed door ander bakt de pasta aan.
- Fruit hierbij eerst de uien en voeg dan de garam masala toe (voeg zonodig nog wat olie toe)
- Roerbak dit mengsel goed en voeg dan de kokosmelk en daarna de bouillon toe, voeg eventueel nog een beetje zout naar smaak toe.
- Bak intussen in een andere pan de kip rondom bruin en bestrooi deze met peper en zout.
- Voeg de gebakken kip toe aan de wok met de saus en bak dan vervolgens de champignons en voeg deze ook toe aan de saus.
- Als laatste voeg je de ananas toe en warm deze heel even mee.
- Indien nodig kun je de saus een beetje binden met een maïzenapapje of allesbinder.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten