1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Herfst: truffel risotto van chefkok

Herfst: truffel risotto van chefkok

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2016

Ingrediënten 4 personen


6 pollepels groentebouillon
2 uien
1 teentje knoflook
olijfolie
3 pollepels risottorijst (Arborio)
1 dl witte wijn
handvol hazelnoten
2 eetlepels mascarpone
60 g Parmezaanse kaas geraspt
2 eetlepels truffelpasta
paar takjes platte peterselie
peper uit de molen


Verder heb je nodig


Pan met deksel, rasp


Herfst: truffel risotto van chefkok
Herfst: truffel risotto van chefkok

De Italianen zijn de meesters van de risotto. Wanneer ze eens écht luxueus gaan eten, raspen ze er zwarte of witte truffel over. Voor mijn versie hoef je niet zo'n peperdure verse truffel in huis te halen; met een veel betaalbaarder potje truffelpasta uit de supermarkt maak je ook al een geweldige herfstrisotto.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de groentebouillon. Snipper de uien fijn en plet de knoflook. Zet een ruime pan met een scheut olijfolie op een matig vuur. Stoof er roerend de uien en de knoflook in; laat de uien niet kleuren! Giet er de risottorijst bij en roer, tot de rijst glazig is. Reken op maximaal 100 g risottorijst voor 4 personen als voorgerecht en 150 g als hoofdgerecht. Blus af met witte wijn, en laat de wijn uitdampen. Giet er de bouillon bij (voor risotto geldt altijd: 1/3 rijst, 2/3 bouillon), zet het deksel op de pan en laat de rijst garen op een zacht vuur. Roer niet. Reken op 18 tot 20 minuten, afhankelijk van het soort rijst. Controleer regelmatig; zodra de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd, is hij klaar. Roer pas dan om. Rasp de hazelnoten in fijne plakjes. Meng 1 tot 2 eetlepels mascarpone (of een klontje boter) onder de rijst, rasp er de Parmezaanse kaas bij en roer. Kruid met wat vers gemalen zwarte peper uit de molen. Meng er de truffelpasta door, strooi er de hazelnoten en wat blaadjes platte peterselie over, en zet de pan op tafel. TIP: Ook lekker met wat blokjes aardpeer of reepjes champignons. Eet smakelijk

Serveertip

Drink er mooie droge rode wijn bij.

Bron

Chefkok



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top