Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. zuurdesem

zuurdesem

Door: jose_m

  • Regionaal, Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-06-1999

Ingrediënten


5 eetlepels meel en een scheutje lauwwarm water.



Zuurdesem is een natuurlijk vorm van gisten, om brood te laten rijzen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Deze combinatie omroeren, en in een afgedekt kommetje wegzetten, op kamer temperatuur.
Iedere dag een lepel meel erbij doen en een scheutje water. In de loop van de week zullen er kleine luchtbelletjes verschijnen en zal de desem fris-zuur gaan ruiken
Na 7 dagen is de zuurdesem klaar, om gebruikt te worden bij de bereiding van brood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top