Kipsaté boontjes

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2016
  • Kipsaté boontjes

    Kipsaté boontjes

    Kipsaté boontjes

Lekkere en gezonde wokschotel voor 3 a 4 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 tenen knoflook
1 uitje
1 puntpaprika
400 gram kipfilet
1/2 eetlepel sambal oelek (mag meer naar smaak)
3 eetlepels sesamolie
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sate kruiden (Lucullus bumbu sate, bij de toko)
500 gram geschoonde snijbonen
150 gram ongezouten cashewnoten
125 gram taugé
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Mes
Schaal/kom
Kookpan
Vergiet
Oosterse wok en wokbrander
Spatel

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe deze in een kom. Snijd de knoflook, ui en puntpaprika fijn en strooi deze over de kip. Voeg ook de sambal, satékruiden, sesamolie en ketjap toe, roer het geheel door elkaar en laat ten minste 15 min. marineren.

Kook ondertussen de boontjes en cashewnoten 10 min in ruim water. Giet af en laat in het vergiet staan.

Wok het gemarineerde kip-mengsel op hoog vuur goed gaar. Voeg nu de boontjes en noten toe en roerbak tot alles goed heet is. Voeg nu ook de taugé toe en bak deze +/- 2 min mee tot deze beetgaar is.

Serveertip

Serveren met kroepoek!

Voeg evt. sesamzaad toe aan de kipmarinade.

Kan ook worden geserveerd als bijgerecht, met bijvoorbeeld rijst of noedels.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten