1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. GARNALENKROKETTEN MET CITROENMAYONAISE

GARNALENKROKETTEN MET CITROENMAYONAISE

Door: dessertlake

  • Frans, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2016

Ingrediënten 4 personen


85 gram roomboter
85 gram bloem
250 gram gepelde Hollandse garnalen
2 blaadjes gelatine, geweekt
Bosje bieslook, fijngehakt
300 milliliter bouillon, vis of garnalen
75 milliliter witte wijn
Rasp van 1 citroen
3 sjalotten, gesnipperd
Zout en peper
4 eiwitten
Panko
Bloem
Olie, om te frituren
Mayonaise


Verder heb je nodig


Frituurpan
Grote pan
Ovenschaal of bakplaat
3 diepe borden


Dit gerecht maak ik regelmatig, als er vrienden, familie of als tussendoortje op geroosterd knoflook brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote pan. Fruit hierin de sjalotten 2 minuten.
Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat garen. Blus af met witte wijn.
Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde dik gebonden saus. Laat 10 tot 15 minuten zacht koken.
Roer nu de garnalen, bieslook en gelatine door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur.
Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal. Laat afkoelen en minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen de citroenmayonaise. Klopt zelf mayonaise of kies je favoriete mayonaise uit en meng deze met de schil van 1 citroen. Zet in de koelkast.
Klopt de eiwitten los in een diep bord. Strooi panko en bloem in twee andere diepe borden.
Vorm van de stevige ragout, met bebloemde handen, kroketjes. Haal deze eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de panko. Zorg dat de hele garnalenkroket bedekt is met een laagje van alle drie. Leg apart op een schaal.
Verhit de frituurpan of olie in een pan tot 180 graden en bak hierin de garnalenkroketten tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer de garnalenkroketjes met de frisse citroenmayonaise

Tags, ,

Serveertip

TIP 1! De garnalenkroketten zijn heerlijk als voorgerecht. Serveer er dan twee met een klodder citroenmayonaise bij.
TIP 2! Ook bij de borrel doen de garnalenkroketten het uitstekend.
TIP 3! Heb je teveel kroketten gemaakt? Vries ze dan in.

Bron

Food bucketlist



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dessertlake
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top