Kruidige bonensoep

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2016
  • Kruidige bonensoep

    Kruidige bonensoep

    Kruidige bonensoep

Deze soep heb ik bedacht voor het maken van Fanesca ecuatoriana, paassoep uit Ecuador. Het is mijn eigen variatie op een bestaand recept van Turkse linzensoep. Deze soep dient prima als basis voor een maaltijdsoep (zie tips hieronder).

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Water
Boter of olie voor bakken en braden
6 tenen knoflook
3 sjalotten
1 grote ui
1 grote rode ui
1 rode (chili-)peper
200 gram tomatenpuree
265 gram Bonduelle tricolore bonenmix in blik
2 x 265 gram Bonduelle linzen in blik
265 gram Bonduelle mais in blik
400 gram pompoenblokjes
400 gram wortelen
2 blok Maggi groentebouillon
3 laurierblaadjes
1 eetlepel gemalen komijn
0,5 eetlepel paprikapoeder
400 gram griekse of turkse yoghurt
Verse koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplak
Mes
Keukenweegschaal
Ruime braadpan met deksel
Steelpan
Pollepel
Grote soeppan
Staafmixer

Bereidingswijze

Snijd de knoflook, sjallotten, uien en peper fijn en fruit deze in de braadpan totdat de uien glazig zijn.

Voeg de blikken mais, bonen, linzen, pompoen, wortel, etc. toe. Vul de pan af met water (bij voorkeur gekookt, uit de waterkoker). Voeg ook de bouillonblokjes en laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat 2 a 3 uur met gesloten deksel zachtjes doorkoken, roer af en toe door.

Fruit nu de paprikapoeder en komijn in hete olie, zodat de smaken goed vrij komen. Voeg de tomatenpuree toe en verhit deze kort mee.

Giet de soep uit de braadpan over in een grote soeppan. Voeg de gefruite kruiden met tomatenpuree en de yoghurt toe. Gebruik de staafmixer om het geheel tot een gladde soep te blenden. Verdun naar gewenste dikte door tijdens het blenden gekookt water toe te voegen. Laat de soep nog even zachtjes door koken.

Serveer de soep in een kom en bestrooi met gesneden verse koriander (+/- halve eetlepel).

Serveertip

Serveer als maaltijdsoep in een diep bord. Voeg het volgende toe:
1 flinke eetlepel gekookte rijst
1 hard gekookt ei, gesneden
Wat plakjes mozzarella
Paar stukken gebakken kibbeling

Of serveer gewoon de soep als voor-/bijgerecht...

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten