1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kipfilet in een Jasje van Parmezaanse Kaas en Ham

Kipfilet in een Jasje van Parmezaanse Kaas en Ham

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2016

Ingrediënten 2 personen


2 kipfilets (biologische of scharrelkip)
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
2 takjes verse tijm
6 plakjes Parmaham of Serranoham (is iets goedkoper)
1 citroen
olijfolie
versgemalen peper


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, koekenpan


Kipfilet in een Jasje van Parmezaanse Kaas en Ham
Kipfilet in een Jasje van Parmezaanse Kaas en Ham

Dit is echt een mooi recept, hoe je van een stukje kipfilet om kan toveren tot een zeer bijzondere smaakmaker bij de maaltijd.

Voor dit gerecht kan je ook biologische of scharrelkip nemen. Het is wel wat duurder maar zeker de moeite waard! Een keer proberen misschien
Maar de tradizionale kip smaakt net zo lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de blaadjes tijm van de takjes. Rasp de schil van de citroen.

Leg de kipfilets op een snijplank naast elkaar, maal er een beetje peper over.. Strooi bijna alle tijmblaadjes erover, de geraspte citroenschil en de Parmezaanse kaas.

Bedek de kipfilets elk met 3 plakjes Parmaham. Zorg dat de plakjes elkaar net wat overlappen en pak op deze manier de kipfilet in met de ham.

Besprenkel de ingepakte kipfilets met een beetje olijfolie en strooi de laatste tijmblaadjes erover.

Bedek de kipfilets met een stukje keukenfolie en sla ze plat met de onderkant van een koekenpan tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn

Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Leg de kipfilets erin en bak ze in 3 minuten aan elke kant gaar.

Serveertip

Door de kipfilets plat te slaan,
zijn ze sneller gaar en blijven ze malser.
Serveer een schijfje citroen bij de kip.

Lekker met een groene salade, groene groenten of aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianc1960


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianc1960
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top