1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. bananenbrood

bananenbrood

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2016

Ingrediënten 10 personen


3 rijpe bananen, 150 gr. volkorenmeel, 4 el havermout,3 tl bakpoeder, 3 eieren, 3 el zonnebloemolie, 2 el volle yoghurt, 3 el vloeibare honing.


Verder heb je nodig


Ingevette cakevorm 26 cm


Heerlijk tussendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor tot 180 graden. Pel de bananen en prak ze in een platte schaal met een vork.
2.Meng met de vork ook het meel, havermout, bakpoeder, de eieren, olie, yoghurt en honing erdoor tot een glad beslag. Schep het beslag in de ingevette cakevorm.
3.Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in 50-55 min. goudbruin en gaar. Laat het brood in de vorm 10 min. afkoelen, stort op een taartrooster en laat verder afkoelen tot kamertemp.

Bron

Jumbo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RijanKetelaars


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RijanKetelaars
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top