Bombaykip

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2016
  • Bombaykip

    Bombaykip

    Bombaykip

  • Bombaykip

    Bombaykip

    Bombaykip

Een heerlijk recept uit de herfsteditie van Smult. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr bloemkool
15 gr munt
6 el yoghurt
1 citroen
1 volle tl gemalen kurkuma
1 volle tl milde kerriepoeder
1 el balsamicoazijn
2 tenen knoflook
3 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt
2 kipfilets van 120 gr
1 tl komijnzaad
1 tl zwarte mosterdzaad
2 naan broden
60 gr jonge bladspinazie
1 verse rode Spaanse peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender, grote braadslee, mes en snijplank

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd bloemkool in dunne plakjes, doe ze in een zeef en hang die boven de pan rijst. Leg er een deksel op en stoom ze 15 minuten.
3. Pluk muntblaadjes van takjes, houd een paar kleine blaadjes apart en doe de rest in een blender. Doe 3 eetlepels yoghurt, de helft van citroensap en een scheutje water erbij en laat blender ongeveer 1 minuut draaien tot er een super glad groentemengsel ontstaat. Giet de dressing in een kom en zet hem in de koelkast.
4. Spoel blender niet af. En doe de rest van de yoghurt, citroensap, kurkuma, kerriepoeder, balsamicoazijn, knoflook en gember erin. Laat blender draaien tot er een gladde marinade ontstaat en giet hem in een grote braadslede. Maak kleine sneetjes in de kipfilets om het oppervlak te vergroten en schep ze om met de marinade. Doe gestoomde bloemkool bij de kip, hussel ze even door elkaar, strooi er komijn- en zwarte mosterdzaad over en zet de braadslee 15 minuten in de oven.
5. Snijd de kip in plakjes en maak de borden op.

Bron

Smult 13

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 02-09-2017

Hoi Mokia, de spinazie wordt zo te zien rauw gebruikt als een soort sla. Rijst zullen ze wel vergeten zijn te vermelden en het zwarte mosterdzaad kan je bij een toko kopen. En anders gewoon weglaten of vervangen door bv korianderzaadjes. Suc6 ermee! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Mokia avatar
Mokia 01-09-2017

klinet lekker. vraagje, waar moet de spinazie in? en ik kom bij de ingrediënten geen rijst tegen. Is zwart mosterdzaad te vervangen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten