1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Fazantenborstfilet met tijmkrokantje en calvadossaus

Fazantenborstfilet met tijmkrokantje en calvadossaus

Door: marcdepester

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2016

Ingrediënten 4 personen


650 g fazantenborstfilets (eventueel diepvries)
200 g gerookt spek (in sneetjes)
2 preiwitten
1 citroen
1 plantje citroenmelisse
1 plantje tijm (vers)
2 eetl. boter
1 dl room
verse kaas (enkele koffielepels)
1 rol kruimeldeeg (versmarkt)
3 dl cider
1 dl calvados
peper
zout (fleur de sel)
instantsausbinder


Fazantenborstfilet met tijmkrokantje en calvadossaus
Fazantenborstfilet met tijmkrokantje en calvadossaus

Lekker malse fazantenfilet met een tijmkrokantje en overheerlijke Calvadossaus en we serveren hier kroketjes bij.  

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

- Laat de fazantfilets ontdooien en dep droog. Maak er een inkeping in zodat u ze kan openvouwen. Besmeer telkens met 1 koffiel. verse kaas en een vijftal blaadjes citroenmelisse. Vouw dicht.

- Rits de tijmblaadjes van de takjes, tot u 3 à 4 eetl. blaadjes hebt.
- Maak de tijmkrokantjes: rol het kruimeldeeg open. Snij er cirkels van Ø 8 cm uit. Leg op bakpapier op een
bakplaat. Bestrooi met tijmblaadjes en zout €fleur de sel'. Dek af met bakpapier en een tweede bakplaat, zodat
ze mooi plat blijven.

- Snij het spek in kleine stukjes.
- Snij het preiwit in repen van ± 6 cm lang. Spoel en laat uitlekken.
- Pers de citroen. Scheur enkele blaadjes citroenmelisse in reepjes.

Bereiding:

1. Zet de tijmrondjes 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
2. Bak het spek zonder vetstof in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Haal uit de pan en hou warm.
3. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de fazantfilets aan beide zijden Laat 8 à 10 min. verder garen op een zacht vuur en draai af en toe om. Fazant moet doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.
4. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot. Voeg de preirepen toe en laat 5 à 10 min. zachtjes garen. Kruid
met een takje tijm.
5. Hou de fazantfilets samen met de tijmkrokantjes afgedekt warm in de uitgeschakelde oven.
6. Verwijder het vet uit de pan en blus met calvados. Maak de braadresten los en laat tot de helft inkoken op een matig vuur. Leng aan met appelcider en laat even koken. Voeg de room toe en bind lichtjes met instantsausbinder.
7. Werk de saus af met het gebakken spek en een beetje citroensap. Voeg ook de reepjes citroenmelisse toe.

Afwerking:

-Leg op elk bord een tijmkrokantje en verdeel er de prei over.
-Snij de gebakken fazantfilets in 2 en schik op de prei. Lepel er saus rond en dien de rest apart op.
Serveer met hertoginnenaardappelen of kroketjes

Tags

Serveertip

Dranksuggestie : Côte de Beaune-Villages A.C. Albert Bichot

Bron

Colruyt recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top