1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Soep
  5. Soep met moambe

Soep met moambe

  • Afrikaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2016

Ingrediënten 4 personen


150 g zoete aardappelen
1 1/2 eetlepels arachideolie
1/2 dikke ui
12,5 cl kokosmelk
1/2 blokje kippenbouillon
1 teentje knoflook
400 g Moambe classic (blik)*
1/2 rode chilipeper
200 g (Bio) varkensgehakt
gehakte verse koriander
zout en peper



Soep met moambe
Soep met moambe

Een bijzondere soep met Congolese roots

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe 2 eetlepels olie in een grote kookpot en stoof de gehakte ui, de fijngesneden chilipeper en de in schijfjes gesneden lookteentjes op zacht vuur.
-Schil en snij intussen de zoete aardappelen in kleine blokjes.
-Doe ze bij in de kookpot, voeg ook 1 L water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 15 minuten op zacht vuur sudderen.

-Doe intussen 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak het gehakt goudbruin, breek het met een spatel in kleine stukjes.
-Neem de soep van het vuur. Voeg de kokosmelk en de moambe toe. Mix tot een gladde soep. Voeg het gehakt toe, zet opnieuw op het vuur en laat nog 5 minuten sudderen.
-Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met wat gehakte verse koriander en naanbrood.

Serveertip

* Moambe is een Congolees recept, moambe (spreek uit mwaamb) betekent acht in het Lingala omdat het echte recept uit 8 ingrediënten bestaat, hier zijn geen palmnoten te verkrijgen (en het maken van de saus is erg arbeidsintensief) maar wel palmnotensaus in blik

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top