Gekarameliseerde varkenshaasjes met mosterd op grootmoeders wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2016
  • Gekarameliseerde varkenshaasjes met mosterd op grootmoeders wijze

    Gekarameliseerde varkenshaasjes met mosterd op grootmoeders wijze

    Gekarameliseerde varkenshaasjes met mosterd op grootmoeders wijze

Bijzonder lekker van smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 cl appelsap
1 noot boter
1 afgestreken eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
100 g kweeperengelei
3 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
800 g varkenshaasje
5 cl verse room
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.

-Verwarm de boter en de olie in een grote braadpan. Bak de varkenshaasjes snel aan alle kanten mooi bruin op vrij hoog vuur. Leg ze in een ovenschotel en kruid met peper en zout.

-Giet het appelsap en de gelei in de pan, verwarm even en roer de aanbaksels los. Voeg de mosterd toe en laat 1 min. sudderen. Neem van het vuur. Giet ongeveer 1/3 van deze saus over de varkenshaasjes. Bak ze 30 à 40 min. (afhankelijk van de dikte) in de oven, bedruip ze af en toe met de resterende saus. Herhaal tot de saus op is.

-Leg de varkenshaasjes op een snijplank en giet de saus in een steelpan. Voeg de room en het bindmiddel toe. Laat zacht sudderen, snij ondertussen het vlees in dikke schijven.

-Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer meteen. Geef er een groene groente bij en mini-rösti.

Bron

delhaize

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten