1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Fazantfilet met paddenstoelenstrudel

Fazantfilet met paddenstoelenstrudel

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2016

Ingrediënten 4 personen


4 fazantenborstfilets vers of buiten het seizoen (diepvries)
0.5 plantje bieslook (vers)
1 takje tijm (vers)
2 sjalotten
80 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 dl lichte room
6 eetl. boter
2 brickdeegvellen (versmarkt)
1 eetl. bereide bosbessen (blik)
2 koffiel. aalbessengelei
instantsausbinder
2 dl rode wijn
4 dl wildfond (bokaal)
8 jeneverbessen
1 blaadje laurier
peper en zout



Fazantfilet met paddenstoelenstrudel
Fazantfilet met paddenstoelenstrudel

Lekker wild recept dat feestelijk oogt en erg lekker smaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

- Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
- Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water. Haal het eruit, giet het weekwater door een zeef en zet opzij. Spoel het eekhoorntjesbrood af en knijp uit. Snij in stukjes.
- Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
- Plet de jeneverbessen tussen 2 lepels.

Bereiding: 35 min. + 25 min. in de oven

1. Smelt 1 eetl. boter in een pan. Bak de fazantfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Neem uit de pan, schik in een ovenschotel en zet koel weg.
2. Stoof 1/2 van de sjalotten in het braadvocht van de fazant op een matig vuur. Leng aan met de wijn en de fond. Voeg de jeneverbessen, de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat tot 1/3 inkoken. Giet door een zeef in een steelpan en zet opzij.
3. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de rest van de sjalotten. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en stoof 5 min. op een zacht vuur. Voeg regelmatig 1 eetl. weekwater toe en roer. Doe er de room bij en laat even indikken. Kruid met peper en zout en voeg het bieslook toe. Laat afkoelen.
4. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
5. Smelt ondertussen 2 eetl. boter. Bestrijk er 1 vel brickdeeg mee. Leg er het tweede vel op en bestrijk het ook. Verdeel het eekhoorntjesbrood over het deeg op een strook van 5 cm breed.
6. Vouw het brickdeeg in de vorm van een strudel, maar vouw het bovenste flapje nog niet dicht. Snij in 4.
7. Zet de fazantfilets 25 min. in de voorverwarmde oven.
8. Vouw het flapje van de strudels dicht. Bestrijk met nog wat gesmolten boter. Schik in een ovenschotel en zet de laatste 10 à 15 min. bij de fazantfilets in de oven.
9. Warm de wijnsaus op en voeg de gelei en de bosbessen toe. Bind licht met instantsausbinder. Haal van het vuur en klop er 2 eetl. boter onder.

Serveertip

Serveer de fazantfilet met wat saus en een strudel. Geef er gestoofd witloof en aardappelgratin bij.
Drankensuggestie:
- Château des Ramières | A.O.P. Gigondas
of
- Cider Dumoulin | Brut de framboise

Bron

Colruyt recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top