Stamppot van pastinaak en spruitjes.

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Stamppot van pastinaak en spruitjes.

    Stamppot van pastinaak en spruitjes.

    Stamppot van pastinaak en spruitjes.

Een lekkere combinatie van twee groenten tot een stamppot.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr pastinaak;
2 teentjes knoflook;
nootmuskaat;
kookroom light;
30 gr boter;
300 gr spruitjes, gehalveerd.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 228,05 kcal
Koolhydraten 22,62 g
Eiwitten 5,55 g
Vetten 10,52 g

Bereidingswijze

Schil de partinaakwortels en snijd in stukken. Doe de gesnipperde teentjes knoflook in een pan met wat boter en fruit tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de pastinaak toe met voldoende water en kook het geheel tot de pastinaak zacht is geworden. Gier af, bewaaar het kookvocht. Voeg de kookroom toe en zo nodig wat kookwater en stamp met een aardappelstamper tot een zachte puree.
Maak de spruitjes schoon en kook ze in water beetgaar.
Voeg de spruitjes aan de pastinaakpuree toe en meng goed door elkaar.

Bron

http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/parsnip-and-brussels-sprout-mash/

Serveertip

Je kunt er uitgebakken gerookt spek aan toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wimpeters avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten