Stamppot van pastinaak en spruitjes.
- Engels, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een lekkere combinatie van twee groenten tot een stamppot.
Ingrediënten 4 personen
600 gr pastinaak;2 teentjes knoflook;
nootmuskaat;
kookroom light;
30 gr boter;
300 gr spruitjes, gehalveerd.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 228,05 kcal |
Koolhydraten | 22,62 g |
Eiwitten | 5,55 g |
Vetten | 10,52 g |
Bereidingswijze
Schil de partinaakwortels en snijd in stukken. Doe de gesnipperde teentjes knoflook in een pan met wat boter en fruit tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de pastinaak toe met voldoende water en kook het geheel tot de pastinaak zacht is geworden. Gier af, bewaaar het kookvocht. Voeg de kookroom toe en zo nodig wat kookwater en stamp met een aardappelstamper tot een zachte puree.
Maak de spruitjes schoon en kook ze in water beetgaar.
Voeg de spruitjes aan de pastinaakpuree toe en meng goed door elkaar.
Bron
http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/parsnip-and-brussels-sprout-mash/
Serveertip
Je kunt er uitgebakken gerookt spek aan toevoegen.