Khao Pad Kai
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Khao Pad Kai is gebakken rijst met kip, ei en groente. In Thailand wordt dit 'op straat' bereid. Je zou het gerecht vegetarisch kunnen maken door de kip te vervangen door tofu.
Ingrediënten 4 personen
300 gram rijst300 gram kippendij in blokjes
100 gram wortel in halve schijfjes
4 eieren
200 gram sperziebonen
200 gram bimi
1 bosui
1 knoflookteen fijngehakt
1 centimeter gember geraspt
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels sojasaus
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 501,87 kcal |
Koolhydraten | 63,44 g |
Eiwitten | 29,00 g |
Vetten | 13,37 g |
Benodigdheden
Wokpan, Snijplank en mes,
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de verpakking
2. Pak een grote wok-pan en bak eerst de kip met de knoflook en gember gaar.
3. Voeg dan de eieren toe aan de wok-pan en laat het ei stollen. Hak met je spatel het ei in kleine stukjes met je spatel.
4. Doe dan de groenten bij de kip en ei, en schep dit om met twee eetlepels vissaus.
5. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe, schep als laatst de rijst beetje voor beetje in de pan en schep het geheel door elkaar.
6. Garneer het gerecht met in ringen gesneden bosui.