
300 gram rijst
300 gram kippendij in blokjes
100 gram wortel in halve schijfjes
4 eieren
200 gram sperziebonen
200 gram bimi
1 bosui
1 knoflookteen fijngehakt
1 centimeter gember geraspt
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels sojasaus
Wokpan, Snijplank en mes,
Khao Pad Kai is gebakken rijst met kip, ei en groente. In Thailand wordt dit 'op straat' bereid. Je zou het gerecht vegetarisch kunnen maken door de kip te vervangen door tofu.
1. Kook de rijst volgens de verpakking
2. Pak een grote wok-pan en bak eerst de kip met de knoflook en gember gaar.
3. Voeg dan de eieren toe aan de wok-pan en laat het ei stollen. Hak met je spatel het ei in kleine stukjes met je spatel.
4. Doe dan de groenten bij de kip en ei, en schep dit om met twee eetlepels vissaus.
5. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe, schep als laatst de rijst beetje voor beetje in de pan en schep het geheel door elkaar.
6. Garneer het gerecht met in ringen gesneden bosui.
zoervleisj 27-10-2017
Het was super lekker.
Alleen heb ik eerst de groenten even geblancheerd en toen pas de eieren erbij gedaan. Hebben gesmuld!
Delarosa 14-10-2017
Smaak van bimi zit tussen broccoli en groene asperges in, erg lekker!
kookgek48 14-10-2017
Ja klopt, maar schijnt toch een hele andere smaak te hebben. Ik ben vandaag naar de Deka geweest en daar hadden ze het helaas niet.
didoroelofsen867 14-10-2017
Bimi is toch familie van broccoli?
kookgek48 14-10-2017
voor welke groente kun je de bimi vervangen ?