1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bourgondische sukadelapjes

Bourgondische sukadelapjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2016

Ingrediënten 6 personen


- 1 kilo sukadelappen
- 250 gram champignons
- 300 ml rode wijn
- scheut Cognac
- 5 sjalotten
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- peterselie
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- runderbouillon
- peper/zout
- olijfolie/roomboter



Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes
Bourgondische sukadelapjes

De herfst doet weer zijn intrede en daarmee kan mijn stoofpan weer op het fornuis
Ik maakte hierin sukadelapjes met de lekkerste ingrediënten die ook gebruikt worden in een Boeuf Bourguinon. Zo lekker uitgevallen dat ik het hier neerzet om niet meer te vergeten
O ja en met mijn Stamppotje-van-verschillende-sla-soorten en zelfgemaakt appelmoes van appels van eigen boom was het helemaal een succes bij ons op tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit de olijfolie met de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de sukadelapjes met peper en zout en bak ze rondom bruin.
- Snij de sjalotten grof en doe ze in de pan bij het vlees. Bak ze mee met het vlees en voeg daarna de tomatenpuree, gehakte knoflook, laurier en tijm toe.
- Schep dit door elkaar en voeg de wijn, Cognac en bouillon toe. Gebruik zoveel vocht dat het vlees bijna onder staat. Laat dit geheel 1 ½ tot 2 uur op een klein pitje stoven, controleer tussendoor de garing van het vlees en voeg zonodig extra vocht toe.
- Als het vlees bijna gaar is bak je de gesneden champignons en voeg ze toe aan het vlees. Dit mag samen nog even verder garen totdat het vlees mooi zacht en gaar is.
- Hou in de gaten dat het niet aanbrand en voeg indien nodig nog een beetje vocht toe. Als de saus te dun is als het vlees de goede garing heeft bereikt kun je het eventueel een beetje binden met allesbinder of een maizena papje

Serveertip

Wij aten hierbij http://www.smulweb.nl/recepten/1416033/Stamppotje-van-verschillende-sla-soorten en zelfgemaakt appelmoes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top