1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's

Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's

  • Vis, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-10-2016

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram gamba's (ik had een zak uit de diepvries)
- 6 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- sap van 1 citroen
- 4 tenen knoflook
- 3 el vers gehakte dille
- zeezout
- zwarte peper


Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's

Dille, citroen en knoflook is natuurlijk een klassieke combinatie voor bij alles wat uit de zee komt. En oubollig of niet het zijn smaken die gewoon perfect bij elkaar passen.
Deze ingrediënten, en nog meer natuurlijk, heb ik gebruikt om een marinade mee te maken om gamba's mee te marineren. Natuurlijk kun je er ook heel goed allerlei vissoorten mee marineren.
Ik heb de gamba's aan spiesjes op de bbq gelegd maar ze zijn ook erg lekker om te gebruiken bij een tapas of op een salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Als je gamba's uit de diepvries gebruikt moet je ze eerst laten ontdooien.
- Hak de knoflook en de dille fijn.
- Pers de citroen uit.

Bereiding:
- Meng alle ingrediënten door elkaar, leg de gamba's in de marinade en schep het geheel goed door elkaar.
- Laat dit tenminste 6 uur marineren, in de koelkast in een goed afgesloten schaal. Je kunt het gerust al de dag ervoor klaar maken en 24 uur laten marineren het komt de smaak alleen maar ten goede.
- Als je spiesjes wilt maken kun je het beste de stokjes al van te voren in het water leggen (tegelijk wanneer je de marinade maakt) De stokjes verbranden dan niet en de gamba's gaan beter aan de stokjes en er weer vanaf.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top