Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

  • Europees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2016
  • Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

    Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

    Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

  • Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

    Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

    Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

  • Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

    Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

    Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

  • Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

    Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

    Herfstige gehaktballen in stroganoffsaus

Het is weer kouder buiten, het wordt steeds vroeger donker en had opeens geweldige zin in een heerlijk balletje gehakt. Ik had nog paddenstoelen en heb daarmee deze lekkere saus bedacht. Dit is echt een aanrader want deze ballen zijn echte herfst smul ballen. Je blijft er van snoepen. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor gehaktballen:
500 gr HOH of rundergehakt
2 el paneermeel
1 ei
vers gemalen zwarte peper
zeezout
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
Halve el Franse mosterd
1 tl paprikapoeder
snufje korianderzaad
snufje kruidnagel
snufje nootmuskaat
flinke klont roomboter
olijfolie

Voor de saus:

250 gr champignons
half bosje peterselie
halve rode paprika
1 uitje
2 teentjes knoflook of 2 tl knoflookpasta
2 el tomatenpuree
2 tl pittige paprikapoeder
250 ml runderbouillon van halve tablet
scheut kookroom, blueband finesse
scheutje cognac of wodka
Vers gemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan, hapjespan, koekenpan

Bereidingswijze

Maak eerst het gehakt. Snipper de ui en de knoflook fijn, doe alles in een RVS schaal, doe er het ei en de paneermeel bij en meng met je handen goed door elkaar. Maak er daarna ballen van. Flinke klont roomboter met een scheut olijfolie in de pan, goed heet laten worden (spat niet), ballen er in en al draaiend om en om goed bruin bakken in ongeveer 20 minuten.
Maak dan de saus: Snipper andere ui en de knoflook, of neem knoflookpasta, dat is best handig. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes of stukken, snipper de halve paprika. Doe olijfolie in een pan, laat heet worden, bak uien- knoflook, paprikasnippers om en om gaar. Voeg tomatenpuree toe, paprikapoeder, runderbouillon en laat al roerend inkoken. Beetje kookroom en scheutje cognac erbij (wodka kan ook) en roer door. Laat nog even inkoken tot de saus op de juiste dikte is, proef en breng op smaak met peper en zout. Werk de saus af met een half bosje fijn gesnipperde verse peterselie. Leg de warme ballen, of bal, op een bord, snijd de bal in drie stukken en giet er royaal deze saus overheen. Heerlijk smullen!

Serveertip

Lekker bij stamppotten, met gebakken aardappeltjes en broccoli of bloemkool of zo als snack.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten