Mac and cheese met paddenstoelen voor echte kaasliefhebbers

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Mac and cheese met paddenstoelen voor echte kaasliefhebbers

    Mac and cheese met paddenstoelen voor echte kaasliefhebbers

    Mac and cheese met paddenstoelen voor echte kaasliefhebbers

En weet je wat nou het mooie is…je hoeft niet eens ver te zoeken om deze kazen te vinden. Want sinds kort zijn ze gewoon te koop bij Albert Heijn. Ik adviseer vrijwel nooit de kazen uit de supermarkt, maar deze kun je met een gerust hart mee naar huis nemen. Al was het alleen maar voor een kaasplankje, want ook daar zijn ze zalig voor.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 400 gr Italiaanse maccheroni of andere kleine pasta
* zeezout
* 150 gr (1 verpakking) KALTBACH Le Gruyère AOP
* 150 gr (1 verpakking) KALTBACH Creamy
* 2 sjalotten
* 400 gr paddenstoelenmix
* olijfolie
* 4 takjes tijm + extra om te serveren
* zwarte peper
* 25 gr boter
* 25 gr bloem
* 400 ml warme melk
* 1 el grove mosterd
* zwarte peper
* 50 gr broodkruim of panko, eventueel gemengd met wat gesmolten boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal klaar.
2. Kook de maccheroni al dente (beetgaar) in ruim kokend water met zout en giet af.
3. Rasp in de tussentijd beide kazen grof. Snipper de sjalotten en snijd de paddenstoelen in grove stukken.
4. Verhit een koekenpan en fruit de sjalot in 1 el olijfolie.
5. Voeg de paddenstoelenen bak totdat ze geslonken zijn. Breng op smaak met blaadjes tijm en peper.
6. Smelt de boter op laag vuur in de pan waar je zojuist de pasta in hebt gekookt.
7. Roer de bloem erdoor en bak deze een paar minuten mee.
8. Schenk beetje bij beetje de warme melk erbij terwijl je klopt met een garde.
9. Zorg steeds dat de klontjes eruit zijn voordat de volgende scheut erbij gaat.
10. Blijf regelmatig kloppen totdat de saus indikt. Nu is je bechamel klaar, zet het vuur uit.
11. Roer de geraspte kazen er beetje bij beetje door en breng op smaak met mosterd, zout en peper.
12. Meng de pasta, paddenstoelen en de saus goed door elkaar en schep over in de ovenschaal.
13. Bestrooi met de broodkruim en bak 15-20 minuten in de oven totdat de saus bubbelt van de hitte en de bovenkant goudbruin is.
14. Bestrooi met verse tijm en serveer.

Bron

Internet

Serveertip

Tip: Voeg ook nog wat uitgebakken spekjes of pancetta toe voordat de Mac and Cheese de oven ingaat.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jhcv avatar
jhcv

Doorsturen

Home Recepten