1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kip cashew met basilicum en basmati rijst

Kip cashew met basilicum en basmati rijst

Door: Vlogger_Smulweb_Loesje

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-09-2016

Ingrediënten 4 personen


4 kippendijen zonder vel
100 ml oestersaus
100 ml sojasaus
2 eetlepels sesamolie
4 tenen knoflook
1 cm verse gember, fijngehakt
1 rode peper, gehakt en zaadlijsten verwijderd
100g cashewnoten
1bosje basilicum
1 mango
1blik kokosmelk
300g basmatirijst


Verder heb je nodig


Pan, koekenpan, snijplank en mes

Tags

, , ,

Kip cashew met basilicum en basmati rijst
Kip cashew met basilicum en basmati rijst

Kleuirrijk en smaakvol, om je vingers bij op te eten! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schenk de kokosmelk in een pannetje. Doe de rijst en een half blik water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst al het vocht opnemen.
2. Snijd de kippendij in reepjes en meng met sojasaus en oestersaus. Laat minstens 10 minuten intrekken.
3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe er een eetlepel sesamolie bij. Bak hierin de knoflook, peper en gember tot ze gaan geuren. Doe de rest van de olie erbij en voeg de kip toe. Bak tot de kip gaar is.
4. Voeg op het laatst de cashewnoten toe en roer nog even door.
5. Serveer met geplukte basilicum, plakken mango en de basmatirijst.

Tags, , ,



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top