'Pastekop' van de zee

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2016
  • 'Pastekop' van de zee

    'Pastekop' van de zee

    'Pastekop' van de zee

Elke regio in België heeft wel een recept van hoofdvlees of 'pastekop'. Dit is de versie, met het beste van de zee van de Northsea chefs. Overheerlijk en vrij origineel .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg ongepelde grijze Noordzeegarnalen
250 g kreukels
500 g wulken
10 blaadjes gelatine voor 1 liter vocht

VOOR DE BOUILLON:

1 wortel
1 ui
1 stengel selder
zout
cayennepeper
enkele laurierblaadjes

VOOR DE GARNAALJUS:

3 el olijfolie
2 l witte wijn
2 wortelen
2 uien
2 stengels selder
2 el tomatenpuree
1 bol look
2 laurierblaadjes
2 takken verse tijm



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 cakevorm of terrinevorm voor de pastekop

Bereidingswijze

Maak de bouillon:
- Schil de wortel, pel de ui, snijd samen met de selder in grove stukken. Zet onder in water en breng aan de kook, kruid met zout en cayennepeper en voeg de laurierblaadjes toe. Laat 15 minuten koken en haal de groenten eruit.

-Kook de kreukels 10 min. en de wulken 20 min. in de bouillon.

-Pel de garnalen en houd de pantsers apart.

Maak de garnalenjus:
-Schil de wortel, pel de ui en snijd samen met de selder in kleine blokjes.
-Stoof eerst de pantsers aan in olijfolie, voeg de groenteblokjes toe en laat mee stoven.
-Voeg vervolgens de tomatenpuree toe.
-Blus met de witte wijn en voeg de gepelde look, tijm en laurier toe.
-Laat 10 minuten op een laag vuurtje sudderen.
-Zeef en laat nog even doorkoken voor de smaak, tot je een liter jus over hebt. Kruid eventueel bij.
-Los de gelatine op in de 1 l jus.

-Haal de kreukels en wulken uit de schelp en doe ze samen met de gepelde garnalen in een cake-vorm en overgiet met de garnalenjus.

**Laat min 4u opstijven in de koelkast.

Bron

lekker van bij ons - Northseechefs -Michiel Rabaey

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten