1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardbeienbiscuit met wittechocolademousse

Aardbeienbiscuit met wittechocolademousse

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-09-2016

Ingrediënten 8 personen


Voor het biscuitdeeg:

4 eieren
1 tl boter
125 g bloem
1tl bloem
125 g suiker
1 tl bakpoeder

Voor de rumsiroop:

3 eetl. suiker
3 eetl. rum

Voor de aardbeiengelei:

200 g aardbeien
75 g suiker
2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk) (1,6 g/stuk)

Voor de chocolademousse:

2 dl room (min. 30 % V.G.)
1.5 dl melk
180 g witte chocolade
3 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk) (1,6 g/stuk)
1 vanillestokje

Voor de afwerking:

550 g aardbeien
2 takjes munt (vers)
1 reep witte chocolade



Aardbeienbiscuit met wittechocolademousse
Aardbeienbiscuit met wittechocolademousse

Overheerlijke aardbeienbiscuit met witte chocolademousse....wie kan dit weerstaan ? 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding: 1 u. 15 min. + 25 min. in de oven + afkoelen

Voor het biscuitdeeg:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Klop de eieren en 125 g suiker minstens 10 min. in een keukenrobot of met de kloppers van de mixer tot een heel luchtige en witte massa.
3. Zeef 125 g bloem en het bakpoeder boven het eimengsel en schep voorzichtig om.
4. Beboter een springvorm (ø 26 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
5. Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna horizontaal doormidden in 2 gelijke schijven.

Voor de rumsiroop:

6. Breng 7 eetl. water samen met 3 eetl. suiker in een steelpannetje aan de kook. Laat koken tot de suiker volledig is opgelost. Voeg dan de rum toe en laat volledig afkoelen.

Voor de aardbeiengelei :

7. Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
8. Breng intussen 1/2 dl water samen met 75 g suiker in een kookpot aan de kook.
9. Snij 200 g aardbeien in 2 en voeg toe aan de suiker. Laat alles even doorkoken.
10. Neem van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder het aardbeienmengsel. Duw door een zeef en laat afkoelen.
11. Laat 3 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
12. Breek intussen de witte chocolade in stukjes.
13. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Breng de melk samen met de vanillezaadjes aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 min. trekken.
14. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder de vanillemelk. Giet het nog warme mengsel over de stukjes chocolade en roer tot alles gesmolten is.
15. Klop de room op en schep onder het chocolademengsel. Zet 10 min. in de koelkast en roer af en toe om.

Afwerking:
(15 min. + 3 u. in de koelkast)

- Snij 550 g aardbeien in 2.
- Leg 1 biscuitschijf op een groot bord en lepel er de helft van de rumsiroop over. Verdeel er de helft van de chocolademousse over en schik er de stukjes aardbei op (hou er enkele opzij voor de versiering). Verdeel de rest van de chocolademousse over de aardbeien.
- Leg de tweede biscuitschijf op de chocolademousse en druk lichtjes aan. Lepel er de rest van de rumsiroop over en bestrijk de bovenkant met de aardbeiengelei.
- Zet de biscuit minstens 3 u. in de koelkast.
- Rasp de reep witte chocolade. Werk de biscuit af met de geraspte chocolade, de rest van de aardbeien en de muntblaadjes.

Serveertip

U kan deze biscuit ook klaarmaken met een mix van aardbeien en frambozen.

Bron

Colruyt recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top