1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rijstpap met crème anglaise en bosvruchten

Rijstpap met crème anglaise en bosvruchten

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2016

Ingrediënten 4 personen


125 g frambozen
125 g blauwe bessen
0.5 L melk
1 dl crème anglaise (versmarkt)
125 g dessertrijst
3 eetl. suiker
1 vanillestokje



Rijstpap met crème anglaise en bosvruchten
Rijstpap met crème anglaise en bosvruchten

Een zalig toetje dat in minder dan 30 min op tafel staat

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding: 30 min. + afkoelen

1 Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Breng de melk samen met de vanillezaadjes, het opengesneden vanillestokje en 1,5 eetl. suiker aan de kook in een kookpot.
2 Voeg de rijst en nog eens 1,5 eetl. suiker toe zodra de melk kookt. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.
3 Verwijder het vanillestokje en meng de crème anglaise onder de rijstpap.

Afwerking:
Verdeel de rijstpap over mooie glaasjes en versier met de frambozen en de blauwe bessen.

Serveertip

**Spoel uw kookpot met koud water voor u de melk aan de kook brengt. Zo voorkomt u dat de melk tijdens het koken aanbrandt.
**Ideaal voor een grote groep:
maak dit dessert de dag voordien in grote hoeveelheden.
Versier eventueel met andere soorten fruit naar keuze.

Bron

Colruyt recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top