Stoofschotel met BockBier

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Stoofschotel met BockBier

    Stoofschotel met BockBier

    Stoofschotel met BockBier

  • Stoofschotel met BockBier

    Stoofschotel met BockBier

    Stoofschotel met BockBier

Ik liep lang de groenten boer in ons kleine dorp en zag een grote grijze pan waar nep rook uit kwam,
de zon schijnt en ook de temperatuur is nog aangenaam MAAR toch en kreeg gelijk zin om een stoofschotel te maken..RAAR wel nee, het is HERFST
de foto is niet van me zelf, geleend van een vriendin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr riblappen (runderlappen)
bakboter
bloem
4 blaadjes laurier
1 eetl stroop
2 sneetjes ontbijtkoek
peper en zout
2 grote uien gesnipperd
0,5 l bockbier
tijm
1 eetl azijn
1 eetl mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan,mes, snijplak

Bereidingswijze

Snij het vlees in grove stukken en wrijf het in met peper en zout,
schroei het rondom bruin in de boter, haal het vlees uit de pan
en fruit in die pan de uien glazig, roer er 1 eetl bloem door heen en roer
er 1 deciliter bockbier bij en breng het al roerend aan de kook.
Voeg het vlees, de kruiden, de stroop en de azijn toe en laat het 2,5 à 3 uur stoven.
Bestrijk de ontbijtkoek dik met mosterd en leg dit na 2 uur tussen het vlees.
Roer na 3 uur alles om en haal de laurier eruit...

Serveertip

je zou er oma's patat of rijst erbij kunnen eten,.....

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bianc1960 avatar
bianc1960

Doorsturen

Home Recepten