Pasta caprese
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Pasta caprese is het soort gerecht wat je elke dag zou kunnen eten. In de tuin in de zon maar ook op de bank met opgetrokken benen en een dekentje. Bij het maken van tomatensaus begon mijn leerweg als amateurkok. Dit is het eerste wat ik van mijn mama leerde. Het is belangrijk om de saus eenvoudig te houden en met de beste ingredienten te werken. Omdat dit gerecht zo snel klaar is, is het een perfecte spaghetti om op een drukke dag te maken.
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gr spaghetti1 bouillonblokje
2 blikken van 400 ml polpa (fijngesneden tomaten in blik) of tomatenblokjes in blik
1 knoflookteen
1 ui
1 theelepel kristalsuiker
75 gr rucola
15 gram basilicum
250 gr buffel-mozzarella
een halve citroen
extra vierge olijfolie
peper & zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 529,66 kcal |
Koolhydraten | 67,86 g |
Eiwitten | 25,23 g |
Vetten | 16,35 g |
Benodigdheden
Pan, koekenpan met hoge rand, Snijplank en mesBereidingswijze
1. Kook de pasta in 11 minuten gaar in ruim water met een bouillon blokje. Giet deze vervolgens af en zet apart.
2. Snijd het uitje en de knoflook fijn. Bak deze in een Koekenpan met de suiker, voeg na ongeveer 2 minuten de polpa of tomatenblokjes toe. Laat de saus 3 minuten indikken. Voeg vervolgens de spaghetti toe aan de saus en schep deze om zodat de saus zich een beetje kan hechten aan de spaghetti.
3. Maak dan de rucola aan met het sap van een halve citroen, een scheut olijfolie en een beetje peper & zout.
4. Schep de spaghetti in een grote kom en scheur hier de mozzarella overheen.
5. Snijd de basilicum in reepjes en strooi tot slot de basilicum en de rucola salade over de spaghetti heen.