Snelle pasta met ricottabeignets

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Snelle pasta met ricottabeignets

    Snelle pasta met ricottabeignets

    Snelle pasta met ricottabeignets

Een drukke doordeweekse dag en toch iets heerlijks op tafel toveren? Deze pasta is rapido en net weer even anders. Het recept is gebasseerd op een recept van Jamie Oliver. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 prei
1 bleekselderijstengel
1 wortel
1 courgette
3 rode paprika's uit een pot
Olijfolie
Italiaanse kruiden
700 g passata di pomodoro

300 g pasta
1 groot ei
400 g ricotta
Nootmuskaat
1 citroen
50 g Parmezaanse kaas
1 volle eetlepel bloem
Olijfolie
Balsamicoazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

soeppan, sauspan, mes & snijplank, keukenmachine

Bereidingswijze

1. Snijd de prei, bleekselderij, wortel, courgette en paprika fijn in de keukenmachine.
2. Doe het mengsel met een eetlepel olijfolie in een pan en bak aan. Voeg de kruiden toe.
3. Voeg na twee minuten de passaat toe en laat lekker pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
4. Breek het ei bij de ricotta in een mengkom. Rasp de gele schil van de citroen erdoor en breng op smaak met nootmuskaat. Strooi de bloem en de Parmezaanse kaas erover en klop alles door elkaar.
5. Doe olie in een koeken pan en schep 8 hoopjes van het mengsel in de pan. Bak ze goudbruin en draai om.
6. Giet de pasta af en in een grote schaal, overgiet met de saus en drop de beignets erin. Serveer met de citroen in parten en besprenkel met balsamicoazijn.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Vlogger_Smulweb_Loesje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten