Snelle pasta met ricottabeignets
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een drukke doordeweekse dag en toch iets heerlijks op tafel toveren? Deze pasta is rapido en net weer even anders. Het recept is gebasseerd op een recept van Jamie Oliver.
Ingrediënten 4 personen
1 prei1 bleekselderijstengel
1 wortel
1 courgette
3 rode paprika's uit een pot
Olijfolie
Italiaanse kruiden
700 g passata di pomodoro
300 g pasta
1 groot ei
400 g ricotta
Nootmuskaat
1 citroen
50 g Parmezaanse kaas
1 volle eetlepel bloem
Olijfolie
Balsamicoazijn
Benodigdheden
soeppan, sauspan, mes & snijplank, keukenmachine
Bereidingswijze
1. Snijd de prei, bleekselderij, wortel, courgette en paprika fijn in de keukenmachine.
2. Doe het mengsel met een eetlepel olijfolie in een pan en bak aan. Voeg de kruiden toe.
3. Voeg na twee minuten de passaat toe en laat lekker pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
4. Breek het ei bij de ricotta in een mengkom. Rasp de gele schil van de citroen erdoor en breng op smaak met nootmuskaat. Strooi de bloem en de Parmezaanse kaas erover en klop alles door elkaar.
5. Doe olie in een koeken pan en schep 8 hoopjes van het mengsel in de pan. Bak ze goudbruin en draai om.
6. Giet de pasta af en in een grote schaal, overgiet met de saus en drop de beignets erin. Serveer met de citroen in parten en besprenkel met balsamicoazijn.