Vietnamese loempia's

  • Vietnamees, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2016
  • Vietnamese loempia's

    Vietnamese loempia's

    Vietnamese loempia's

Deze loempia's heb ik leren maken van een Vietnamese vriendin. In mijn ogen zijn dit de ultieme, originele vietnamese loempia's. Ze worden bereidt zonder groenten. In Vietnam wordt de groenten er rauw naast gegeten met glasnoedels en een soort bouillon als saus. Dit recept is mijn interpretatie op het recept van mijn vriendin. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de loempia':
400 gram kippendij
8 loempia vellen
1 eetlepel 5 kruidenpoeder
1 geraspte knoflook teen
1 eetlepel geraspte gember
1 theelepel sojasaus

Voor de bouillon:
100 ml kookvocht van het pocheren van de kip
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 cm gember
1 knoflookteen
1 bosui

Zonnebloemolie om in te frituren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sauspan. Snijplank en mes. diepe pan om in te frituren

Bereidingswijze

1. Leg de kip in een pan en vul met water totdat de kip net onder staat. Laat dit net niet koken voor 10 minuten. Zet na het pocheren het vuur uit en laat de kip nog 10 minuten door garen in het pannetje.
2. Hak de kip vervolgens in stukjes van ongeveer een halve centimeter Marineer de kip met de 5 kruiden poeder, gember, knoflook en sojasaus.
3. Maak de bouillon door alle ingrediënten voor de bouillon in een sauspan te doen. Zet het pannetje op laag vuur en laat dit 'trekken',
4. Zet ondertussen een pan met een flinke laag zonnebloemolie op het vuur.
5. Rol de loempia's in en frituur de loempia's ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten